Toka pa art është eh !, dhe piktura është një nga artet e mia të preferuara. Ju të gjithë e dini se pjesa më e vështirë për t’u pikturuar është të filloni. Në këtë rast, ju mund të keni nevojë të zbuloni skica të lezetshme ose madje skica të thjeshta të pikturës për të filluar. Epo, është mirë nëse eksploroni një bandë vizatimesh të këndshme që mund të jenë ide të mira për pikturën tuaj të rradhës. E shihni, ekziston një bandë e teknikës së pikturës që mund të aplikoni. Për të mos përmendur, është mirë të aplikoni pikturën me një kthesë.

Në rregull, ky artikull do t’ju tregojë një bandë vizatimesh që shkojnë nga vizatimet e lezetshme deri tek ato të thjeshta. Sigurisht, ju mund t’i zbatoni ato në çdo bazë vizatimi. Në të vërtetë, piktura është si të fotografosh. Të dy kanë të njëjtin qëllim që është të krijojnë një imazh që është në gjendje të tregojë një histori. Mund ta krijoni historinë në kanavacë mtu apo edhe në peizazhin fantastik.

Youfarë dini për pikturën?

Epo, piktura është një pjesë e artit. Kur dëgjoni për pikturën, duhet të kujtoni shpërthimin, bojërat, thikën e paletës, sfungjerin dhe furçën e ajrit gjithashtu. Sigurisht, piktura është rezultat i veprimit dhe piktura është një objekt.

Jo, ju mund të thoni se piktura konsiderohet si një art pasi lidhet me formën e saj sesa me stilin e saj apo edhe teknikën. Po, arti i grafit dhe pikturimi i vajit janë dy lloje të pikturës. E shihni, piktura arcilike është një fytyrë moderne e teknikës së pikturës. Pra, nëse doni të krijoni diçka moderne, akrilik tehnique është më mirë të aplikoni.

Cilat janë 32 Llojet e Pikturës Tehcnique?

 • Pikturë Akrilike
 • Piktura e veprimit
 • Perspektiva Ajrore
 • Anamorphosis
 • Camaieu
 • Piktura me kazeinë
 • chiaroscuro
 • Divisionism
 • Pikturë Easel
 • Piktura Encaustic
 • Foreshortening
 • Piktura Fresko
 • bojë uji opake
 • Graffiti
 • Grisaille
 • impasto
 • Piktura miniaturë
 • Mural
 • Ngjyrosje vaji
 • Pikturë në Panel
 • Panorama
 • Prespektive
 • Plein-Air Painting
 • Piktura e rërës
 • Piktura me lëvizje
 • Sfumato
 • Sgraffito
 • Sotto In Su
 • Tachism
 • Pikturë Tempera
 • Tenebrism
 • Tromp L’oeil

Dhe, cilat janë stilet e pikturave?

Për informacion, ekzistojnë dy lloje të stileve të pikturës që duhet të dini. E para është stil perëndimor dhe e dyta është stili lindor. Së pari, këtu është lista e stileve perëndimore në pikturë:

 • Modernizmi
 • kubizmi
 • Surealizëm
 • Ekspresionizmi
 • Stili abstrakt
 • Impresionizëm
 • Figurativizëm / Art Figurativ
 • Art Deco – art vizual, arkitekturë dhe dizajn
 • Art Nouveau – frymëzuar nga natyra

Ndërkohë, stilet e Pashkëve në pikturë janë:

 • piktura kineze
 • Piktura japoneze
 • Pikturë Koreane
 • Piktura indiane: Tanjore, Mughal, Rajasthani dhe Pattachitra

Përdorni Zgjedhësin e Ngjyrave për të marrë frymëzimin e ngjyrave

Sa prej jush që mërziten duke përdorur të njëjtën ngjyrë në pikturat tuaja? Epo, ndoshta do të duhet të dini që zgjedhësi i ngjyrave mund t’ju japë më shumë se 1.8 milion ide të ngjyrave. Dua të them që kur të shihni një fotografi, mund të gjeni një ngjyrë që dëshironi të aplikoni në pikturën tuaj. Por, çfarë ndodh nëse nuk mund të emëroni një ngjyrë që dëshironi të përdorni? Do të hutoheni!

Ngjashëm, nëse përdorni zgjedhësin e ngjyrave, do të dini listën e përbërjes së ngjyrave brenda një fotografie, imazhi ose fotografie. Për informacion, mjeti është i lehtë për t’u përdorur dhe do të kalojë për rreth një minutë. Thjesht duhet të përgatisni imazhin që dëshironi të analizoni ngjyrën dhe do të gjeni detajet e figurës. Disa nga informacionet që mund të gjeni janë emri i ngjyrës, RGB, dhe HEX gjithashtu. Afarë mjet i bukur, a nuk është kështu?

Si të përdorim mbledhësin e ngjyrave?

Duket sikur nuk mund të presësh të përdorësh zgjedhësin e ngjyrave. Pra, pa ndonjë arsye të mëtejshme, ju mund të eksploroni hapat e sekuencave për të përdorur zgjedhësin e ngjyrave. Këtu ju shkoni!

 • Hapi 1: Merrni një imazh, fotografi ose fotografi në pajisjen tuaj

Gjëja e parë, së pari, duhet të merrni një imazh, fotografi ose atë që e quani si fotografi në pajisjen tuaj. Sigurisht, mund ta shkarkoni nga interneti. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund ta pikturoni atë në një burim të caktuar. Nëse keni aparat fotografik, mund të bëni direkt një fotografi të objektit.

 • Hapi 2: Ngarko imazhin, figurën ose fotografinë në Veglën e Zgjedhësve të Ngjyrave

Nëse e shihni, mjeti i mëposhtëm ju ofron një hapësirë ​​për të ngarkuar figurën. Epo, ju duhet të zgjidhni foton, imazhin ose fotografinë e duhur.

 • Hapi 3: Vendosni një përshkrim të figurës

Pas ngarkimit të figurës, duhet të shtoni një përshkrim. E bukur, ju vetëm duhet të shkruani katër fjalë për të përfunduar fushën.

 • Hapi 4: Klikoni në butonin “Dorëzo”

Dhe, mund të klikoni në butonin e paraqitjes për të vazhduar në hapin tjetër.

 • Hapi 5: Eksploroni rezultatet e gjetësit të ngjyrave

Së fundi! Ju keni paraqitur fotografinë. Tani, do të shfaqen disa ngjyra në ekran. Sigurisht, do të keni mundësi të shihni disa detaje si HEX, RGB dhe emrin e ngjyrave. Ju mund të përsërisni hapat duke përdorur fotografi, imazhe ose fotografi të ndryshme për të gjetur ngjyra të reja. Argëtohu!

E shihni, fotografia që keni ngarkuar ka ngjyra të ndryshme.

Tani, ju mund t’i aplikoni ato ngjyra për idetë tuaja të pikturës.