Земјата без уметност е, а, и сликањето е една од моите омилени уметности. Сите знаете дека најтешкиот дел за сликање е да се започне. Во овој случај, можеби ќе треба да дознаете кул скици или дури и лесни скици на сликање за да започнете. Па, добро е ако истражите еден куп слатки цртежи кои можат да бидат добри идеи за вашето следно сликање. Гледате, постои еден куп техника на сликање што можете да ја примените. Да не спомнувам, добро е да се примени сликање со пресврт.

Убаво, оваа статија ќе ви покаже еден куп цртежи на тумбли кои се движат од кул цртежи до едноставни. Се разбира, можете да ги примените на какви било основи за цртање. Навистина, сликарството е како фотографирање. И двајцата имаат иста цел, а тоа е да создадат слика која е во состојба да раскаже приказна. Можете да ја креирате приказната на платно mtu или дури и на фантазиски пејзаж.

Што знаете за сликањето?

Па, сликарството е дел од уметноста. Кога ќе слушнете за сликање, мора да се сеќавате на рафали, бои, нож за палети, сунѓер и воздушна четка. Секако, сликарството е резултат на дејството и сликарството е предмет.

Без траење, може да се каже дека сликарството се смета за уметност, бидејќи е поврзано со нејзината форма, отколку со неговиот стил или дури и техниката. Да, графитите уметност и сликарството на нафта се два вида на сликарство. Гледате, аркилното сликарство е модерна техника на сликарство. Значи, ако сакате да создадете нешто модерно, најдобро е да се применуваат акрилни теники.

Кои се 32 типови на сликање техники?

 • акрилно сликарство
 • Акционо сликарство
 • Воздушна перспектива
 • Анаморфоза
 • Камаје
 • Казеинско сликарство
 • Chiaroscuro
 • Дивизионизам
 • полесно сликарство
 • Encaustic сликарство
 • Зачувување на шуми
 • Фреско сликарство
 • гуаче
 • Графити
 • Грисаил
 • Импасто
 • Минијатурно сликарство
 • Мурал
 • Масло на платно
 • Сликарство во панел
 • Панорама
 • Перспектива
 • Plein-Air сликарство
 • Сликарство на песок
 • Сликарство за движење
 • Сфумато
 • Сграфито
 • Sotto In Su
 • тахизам
 • Сликарство на температура
 • Тенебризам
 • Tromp L’oeil

И, кои се стилови на сликање?

За информации, постојат два вида стилови на сликање што мора да ги знаете. Првиот е западен стил, а вториот е источниот стил. Пред сè, еве го списокот на западните стилови во сликарството:

 • Модернизам
 • кубизам
 • надреализам
 • експресионизам
 • Апстрактен стил
 • импресионизам
 • Фигуративноста / фигуративната уметност
 • Арт Деко – визуелна уметност, архитектура и дизајн
 • Арт Нову – инспириран од природата

Во меѓувреме, велигденските стилови во сликарството се:

 • кинески слики
 • јапонски слики
 • Корејско сликарство
 • Индиски слики: Танјоре, Мугал, Раџашани и Патахитра

Користете боја берач за да добиете инспирација во боја

Колкумина од вас кои се досадуваат да користат иста боја на вашите слики? Па, можеби ќе треба да знаете дека берачот на бои може да ви даде повеќе од 1,8 милиони идеи за бои. Мислам, кога ќе видите слика, може да најдете боја што сакате да ја примените на вашата слика. Но, што се случува ако не можете да наведете боја што сакате да ја користите? Getе се збуните!

Убаво, ако користите берач на бои, ќе го знаете списокот со композиција на боја во слика, слика или фотографија. За информации, алатката е лесна за употреба и ќе потроши околу една минута. Треба само да ја подготвите сликата што сакате да ја анализирате бојата и ќе ги најдете деталите за сликата. Некои информации што можете да ги најдете е името на бојата, RGB и HEX, исто така. Колку убава алатка, не е тоа?

Како да се користи берач на бои?

Се чини дека не можете да чекате да го користите берачот на бои. Значи, без понатамошно објаснување, можете да ги истражувате редоследните чекори за користење на берачот на бои. Еве одиш!

 • Чекор 1: Направете слика, слика или фотографија на вашиот уред

Прво, прво, треба да добиете слика, слика или она што го нарекувате како фотографија на вашиот уред. Се разбира, можете да го преземете од Интернет. Покрај тоа, можете исто така да го сликате на одреден извор. Ако имате камера, можете директно да фотографирате на предметот.

 • Чекор 2: Поставете ја сликата, сликата или фотографијата на алатката за избирање на боја

Ако видите, следната алатка ви дава простор за да ја поставите сликата. Па, треба да ја изберете вистинската слика, слика или фотографија.

 • Чекор 3: Поставете опис на сликата

По поставувањето на сликата, треба да додадете некој опис. Убаво, треба само да внесете четири збора за да го пополните полето.

 • Чекор 4: Кликнете на копчето „Поднеси“

И, можете да кликнете на копчето Поднеси за да продолжите до следниот чекор.

 • Чекор 5: Истражете ги резултатите од Пронаоѓачот на бои

Конечно! Ја доставивте сликата. Сега, ќе се појават некои бои на екранот. Се разбира, ќе можете да видите некои детали како HEX, RGB и името на боите. Можете да ги повторите чекорите со користење на различни слики, слики или фотографии за да пронајдете нови бои. Забавувај се!

Гледате, сликата што ја поставивте има различни бои.

Сега, можете да ги примените тие бои за вашите идеи за сликање.